mandag 23. januar 2017

GIF

Her har jeg lagd en GIF med et tydelig Star Wars-preg. Nedenfor er et lite moodboard om hve jeg tenkte før jeg lagde GIFen.











Inspirasjon:


Jeg skal lage en gif av en person som dytter en annen person ut av ramma med «telepatiske» evner.

[Dette er mer orden enn rot]

fredag 13. januar 2017

Egenvurdering YFF høsten 2016

Egenvurdering YFF første halvår

 

Dette var det første halvåret mitt med yrkesfaglig fordypning (YFF). Det har vært både lærerikt og givende, og det gjør meg motivert til å fortsette med medieproduksjon videre.

Vi starta året i filmgruppa med å lage en kort film. Gruppa vår lagde en liten komedie om en kar som hadde schizofreni som skulle ta heisen. Det var en morsom start på året, og jeg var lydmann mens vi filma. I tillegg deltok jeg under klippinga.


Jeg har vært med på å lage en skrekkfilm, «Studio 13». Første fredagen med skrekkfilmprosjektet var ikke så moro for meg, ettersom jeg ikke liker skrekkfilmer, og vi så «Annabelle». Gruppa mi var absolutt ikke produktiv på planleggingsdagen, så vi ble fordelt på de to andre gruppene. Neste fredag var ikke så veldig produktiv, for det meste dreiv vi og satt opp TV-studioet. Vi skreiv heldigvis ferdig manuset og blei ferdige med storyboardet. Neste fredagen var jeg på et politisk arrangement, så jeg fikk ikke vært med på filminga. Jeg var derimot med på å filme ca fem sekunder av filmen neste fredag. Jeg var med på å bidra til klippinga, og syntes det var både givende og morsomt å lage en skrekkfilm, selv om jeg ikke liker skrekkfilm.


 

Etter at vi hadde lagd skrekkfilm, hadde vi i VG1 en del om kinematografi. Jeg og Ole lagde en bitteliten film som inkluderte en del kinematografiske virkemidler. Det gikk ganske bra, men effektene kom veldig kjapt etter hverandre. Det var fint å utvide repertoaret.

 

Nå som jeg skriver dette, driver vi med flerkameraproduksjon. Det virker morsomt ut, og det er moro å være vert i et talkshow.

 



Jeg er glad for å ha valgt film. Jeg har lært mye mer om hvordan en film blir lagd, og erfart at det kreves mye planlegging og mange personer for å lage en film eller sende en TV-sending. Det jeg ønsker å forbedre meg på framover er å fortsette å lære meg Premiere Pro, og etter hvert After Effects.


~Karl

[Dette er mer orden enn rot]